Poëzieweek

Poëzieweek 2021 staat in het teken van 'samen'.

In tijden van grote verscheidenheid en onenigheid vieren we het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Vanuit de eigenheid en het anders zijn van ieder individu. 

Expositie raamgedichten

Gedichten door cursisten van ‘Dichter op de koffie’ onder leiding van Gretha Goettsch. Wandel langs de ramen van Huis73 in de Hinthamerstraat en onze achteringang aan de Binnendieze.
Op dinsdag 2 en 9 februari worden de gedichten ververst.

Raadgedichten

In een raadgedicht ontbreekt telkens één woord. Kan je raden welk woord er mist? Lees en denk goed na!

Jeugddorpsdichter Vught

Schuilt er een poëet in jou? Leerlingen van het Maurickcollege gaan de uitdaging aan. Wie wordt de eerste Jeugddorpsdichter van Vught?

Binnenkort vind je hier de winnende gedichten.

'Samen' als inspiratie voor Vughtse dichters

Bibliotheek Vught en het Lambertuspodium hebben dichtend Vught opgeroepen om een gedicht te schrijven bij het thema Samen. Lees de hier gedichten vanuit de Vughtse samenleving.

Amanda Gorman: The hill we climb

'Het licht blijft altijd schijnen. Als je maar de moed hebt het te zien'. Amada Gorman betoverde de wereld met een sprankelende voordracht van haar gedicht 'The 'hill we climb' bij de inauguratie van Joe Biden.

Beluister het hier met ondertiteling.

Nieuwe Dichter des Vaderlands: Lieke Marsman

Lieke Marsman is de nieuwe, strijdbare Dichter des Vaderlands. Haar nieuwe bundel 'In mijn mand' gaat over genade, de dood en wat het leven te bieden heeft. "Als ik als Dichter des Vaderlands een rol kan spelen in het maatschappelijke debat, dan zal ik de stem zijn van het dorre hout.”

Interview met Lieke Marsman en meer