Gastlenen

Ben je lid van een bibliotheek elders in het land en wil je materialen lenen bij een van onze bibliotheken? Of ben je lid van een van de bibliotheken van Huis73 en wil je gastlenen bij een andere bibliotheek in Nederland? Het kan.

Ben je lid van een andere bibliotheek en wil je materialen lenen bij een van onze bibliotheken? Dit kan. Wij zijn dan jouw gastbibliotheek. Als je bij ons leent dan gelden onze leenvoorwaarden. Het geleende materiaal kan je ook weer inleveren bij een van onze vestigingen.

Gastlenen aanvragen
Het aanvragen van een gastlidmaatschap kan in alle bibliotheekvestigingen in Den Bosch, Rosmalen, Vught, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Berlicum. Neem de eerste keer je bibliotheekpas en persoonslegitimatie mee. Onze klantenservice controleert of de pas geschikt is voor gastlenen en maakt een bibliotheekpas van Huis73 aan. Hiervoor betaal je een eenmalige bijdrage. Met de nieuwe pas kan je vervolgens lenen in al onze vestigingen.

Lenen in gastbibliotheek
Voor het lenen bij Huis73 gelden de onze voorwaarden en leentarieven. De materialen die je bij ons leent, lever je ook weer bij een van onze vestigingen in.

Gastlenen verlengen en opzeggen
Gastlenen wordt automatisch verlengd zolang je thuisbibliotheeklidmaatschap geldig is. Als je het gastlidmaatschap van Huis73 wilt opzeggen, kan je een mail sturen naar info@huis73.nl. Zorg dan dat alle geleende materialen zijn ingeleverd. Ook mogen er geen boetes openstaan.

Wil je gastlenen bij een andere bibliotheek in Nederland?
Ben je lid van een van de bibliotheken van Huis73 maar wil je in een andere bibliotheek elders materialen lenen? Bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, studeert of sport? Dit kan. Hiervoor heb je een geldig lidmaatschap voor volwassenen nodig.

Gastlenen elders aanvragen
Neem bij je eerste bezoek aan de gastbibliotheek je huidige bibliotheekpas en een geldig legitimatiebewijs mee. De klantenservice controleert of de pas geschikt is voor gastlenen en maakt een gastleenpas. Hier kunnen eenmalige kosten aan verbonden zijn.

Lenen in gastbibliotheek
Voor het lenen in de gastbibliotheek gelden de leenvoorwaarden van die bibliotheek. De materialen die je daar leent, dien je ook daar weer in te leveren. Je kunt materialen van de gastbibliotheek niet bij ons inleveren.

Gastlenen verlengen en opzeggen
Gastlenen wordt automatisch verlengd zolang je lidmaatschap bij ons geldig is. Als je je gastlidmaatschap wilt opzeggen, doet je dit zelf bij de gastbibliotheek. Zorg dan dat alle geleende materialen van de gastbibliotheek zijn ingeleverd. Ook mogen er geen openstaande bedragen zijn.