Wethouder Mike van der Geld opent doorgang Huis73

Gepubliceerd op: 2 september 2020 14:22

Eind 2019 zijn de werkzaamheden gestart om een doorbraak tussen de twee panden aan de Hinthamerstraat te maken. Het Covid-19 virus voorkwam een eerdere opening van deze doorgang, maar nu was het dan toch zover!

Op dinsdag 1 september 2020 om 16.30 uur heeft wethouder Mike van der Geld de verbinding tussen de beide panden van Huis73 geopend.

De doorgang tussen de twee monumentale panden van Huis73 aan de Hinthamerstraat zorgt ervoor dat bezoekers binnendoor vrij heen en weer bewegen tussen bibliotheek en cultuur. Maar dat niet alleen, het betekent ook ruimere openingstijden, nieuwe horeca, meer samenhang tussen "de boeken" en "cultuur" én uitbreiding van het aantal werk- en studieplekken.

Huis73 staat nu nog meer voor het samengaan van bibliotheek en cultuur in Den Bosch, de plek waar iedereen zich thuis voelt.

Wethouder Mike van der Geld: "ik ben trots dat met deze doorgang tussen de monumentale panden aan de Hinthamerstraat nummers 72 en 74 Den Bosch letterlijk één plek voor bibliotheek en cultuur heeft: Huis73!".

Tijdens de opening heeft de wethouder ook het gedicht van Doeko L. en het daarop gebaseerde kunstwerk van Frank Willems onthuld.