Voorleeskampioenen in Rosmalen en Boxtel

Gepubliceerd op: 8 juli 2021 15:09

Ondanks de corona slaagden twee middelbare scholen erin de voorleeswedstrijd Read2me te organiseren met twee geweldige voorleeskampioenen. Een bezoek van schrijver Buddy Tegenbosch maakte het feestje compleet.

 

Read2me! is de voorleeswedstrijd voor brugklassen. Op veel plaatsen kon de wedstrijd dit jaar niet doorgaan. Heel jammer, maar begrijpelijk. 

Maar… twee middelbare scholen in de omgeving van Den Bosch is het samen met Huis73 toch gelukt dit te organiseren. En zijn er schoolkampioenen van deze voorleeswedstrijd die we graag in het zonnetje willen zetten.

Op het Baanderherencollege in Boxtel ging Fenna Duijkhuizen met de eer strijken. En op het Rodenborch College in Rosmalen werd Fenne Hellings de voorleeskampioen. Beide schoolkampioenen ontvangen een gesigneerd exemplaar van het boek 'Match' van Buddy Tegenbosch (winnaar Jonge Jury Prijs 2020).

Als extra cadeau kwam op donderdag 1 juli de schrijver Buddy Tegenbosch op bezoek bij de klas van de Fenne, de voorleeskampioen op het Rodenborch College. De hele klas kon dus meegenieten van dit ‘corona-cadeau’ voor Fenne. Het was een bijzondere alternatieve invulling voor onze Bossche versie van de Read2me!-wedstrijd! Met dank aan Stichting Lezen die dit mede heeft mogelijk gemaakt.

Hopelijk volgend schooljaar weer een normale versie van onze Bossche Finale met veel deelnemende middelbare scholen!

Rene van Gerven, docent Rodenborch College en medeorganisator: "Wat is Buddy fantastisch leuk voor de leerlingen!!! Leesbevordering op het hoogste niveau! Super. Ik weet zeker dat deze leerlingen dit bezoek lang zullen onthouden. Het was meer dan de moeite waard. Bedankt voor de fijne samenwerking en voor deze heerlijke ochtend."