Nederland Leest

Gepubliceerd op: 1 november 2019 14:21

“Niets is zo mooi als een tuin in de winter. Als het dan rijp gevroren of gesneeuwd heeft en alle stengels, takken en takjes bedekt zijn met een laagje wit die helder afsteken tegen de grijze lucht, dan heb je een tweede bloei in zwart en wit; een wintertuin in Winterbloei". Nederland Leest in 2019 Jan Wolkers bundel Winterbloei.

Winterbloei van Jan Wolkers is in november het geschenkboek van Nederland Leest.

Jan Wolkers was naast schrijver tevens een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen, dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur zijn door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht in de bundel Winterbloei. De verhalen worden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius. Zij geeft op haar eigen luchtige wijze stof tot nadenken bij dagelijkse, duurzame dilemma’s. Het voorwoord is van Ronald Giphart.

'Winterbloei' is in november gratis af te halen bij alle bibliotheken van Babel (zolang de voorraad strekt)

De natuur als inspiratiebron

Karina Wolkers: “Niets is zo mooi als een tuin in de winter. Als het dan rijp gevroren of gesneeuwd heeft en alle stengels, takken en takjes bedekt zijn met een laagje wit die helder afsteken tegen de grijze lucht, dan heb je een tweede bloei in zwart en wit; een wintertuin in Winterbloei. Jan Wolkers’ leven en werk waren onlosmakelijk met de natuur verbonden. Deze bloemlezing weerspiegelt zijn intense liefde voor alles wat leeft en groeit en zijn bezorgdheid over de teloorgang van de natuur.”

Onno Blom te gast en Week van de Duurzaamheid

Onno Blom is op woensdag 6 november te gast bij Babel, hij laat zien hoe Jan Wolkers in staat was de aarde te bewonderen.

Samen met het IVN organiseert Babel van 3 t/m 10 november een reeks van activiteiten rondom duurzaamheid, met excursies, lezingen, een fotowedstrijd en een tentoonstelling van IVN.

In Sint-Michielsgestel laat de Natuurgroep Gestel je de mooiste groene plekken verkennen.