Kinderboekenweek bij Huis73

Gepubliceerd op: 25 september 2020 09:52

Deze Kinderboekenweek schrijven we geschiedenis! Breng het verleden tot leven en ontdek werelden van vroeger. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Bij Huis73 is er van alles te beleven tijdens de Kinderboekenweek. Van 30 september t/m 11 oktober halen kinderen hun verhalenhart op in de bibliotheek én op school.

Speuren naar het verleden

Zoeken tijdens speurtochten, proefjes doen, lekker lezen, luisteren of leren programmeren. Voor iedereen is er wat te doen bij Huis73. Met de podcast Het meisje en de parel zoeken we naar het verhaal achter het beroemde schilderij van Johannes Vermeer. Met kleine uitvinders en de professors van Mad Science gaan we op ontdekkingsreis en onderzoeken we het gebruik van machines in het verleden én heden. Daarnaast wordt natuurlijk de collectie rondom het thema geschiedenis in het zonnetje gezet.

Scholen in de Kinderboekenweek
Vaste prik tijdens de Kinderboekenweek voor veel scholen: een bezoek met de klas aan de bibliotheek. Onder het mom Tijdreis je wijs teleporteren basisschoolleerlingen zichzelf door verhalen uit de geschiedenis. Vanuit de schoolbibliotheken worden er workshops in de klas aangeboden en worden onderwijsteams geïnspireerd met onze collectie en lesideeën rondom het thema geschiedenis. Ook aan de kinderopvang is gedacht, met elke dag versjes en gedichten uit de tijd van oma, of nog eerder. Kijk voor meer informatie, boekentips en activiteiten rondom de Kinderboekenweek op www.huis73.nl/kinderboekenweek2020.