Jan Brokken en Jessica Durlacher in Zin op Zondag

Gepubliceerd op: 31 maart 2021 14:52

ZIN OP ZONDAG - Literaire talkshow waarin Marja Käss deze keer schrijvers Jessica Durlacher en Jan Brokken ontvangt. De middag is bij te wonen via een livestream.

Programmamaker en presentator Marja Käss ontvangt iedere maand twee verrassende schrijvers in een informele setting. Kom meer te weten over hun nieuwste boek, hun werkwijze en hun toekomstplannen. Laat je verrassen door boeken die wellicht buiten jouw favoriete genre vallen. Programma in samenwerking met boekhandel Adr. Heinen.

In gesprek met Jessica Durlacher over 'De Stem'
Deze nieuwe roman van Jessica Durlacher verscheen afgelopen januari, tien jaar nadat haar laatste boek uitkwam. In De Stem schrijft Durlacher over een wereld die veranderde na 9/11, over familie, loyaliteit, en het grote offer dat engagement van mensen vraagt.

Een vrome Somalische asielzoekster komt als oppas in dienst bij het gezin van Zelda en Bor, en ontpopt zich als een fenomenale zangeres. Haar naam is Amal. Ze is zo goed dat Zelda en Bor haar opgeven voor de populaire talentenshow De Stem. Tijdens haar spectaculaire eerste optreden verrast Amal het miljoenenpubliek met een dramatisch gebaar dat tot een vloedgolf van bedreigingen leidt. Het gezin voelt zich geroepen haar te beschermen en wordt zo meegesleurd in conflicten die hun veilige wereld voor altijd zullen veranderen. Een spannend en beklemmend verhaal over de heftige en verwarrende jaren na de aanslag op de Twin Towers in New York. 

Jan Brokken vertelt over 'De tuinen van Buitenzorg'
Meesterverteller Jan Brokken duikt dit keer in zijn eigen familiegeschiedenis. Zijn ouders woonden en werkten van 1935 tot 1947 in Nederlands-Indië. Jan Brokken werd pas daarna geboren en kende zijn moeder alleen als de vrouw van de dominee in een oer-Hollands dorp. Hij gaat op zoek naar wie ze was voordat ze zijn moeder werd. Brokken verweeft haar verhaal op ingenieuze wijze met beschouwingen over muziek, literatuur, cultuur en geschiedenis.

Marja Käss presenteert
Zin op Zondag wordt gepresenteerd door Marja Käss, docent drama, programmamaker/presentator en adviseur op het gebied van literatuur, theater en andere kunstdisciplines. 

Win een boek
Koop je kaartje snel want onder de eerste 25 kaartjeskopers wordt het boek De Stem of De tuinen van Buitenzorg naar keuze verloot.

Zondag 18 april | 15.00 – 17.00 uur | Talkshow bij Huis73 (zonder publiek) | € 5,- (livestream) | Tickets

Noteer alvast de volgende editie van Zin op Zondag in je agenda. Op 16 mei zijn Lize Spit en Peter Terrin te gast bij Zin op Zondag.