Huis73 opent Informatiepunt Digitale Overheid

Gepubliceerd op: 2 december 2020 10:27

Ken of ben je iemand die moeite heeft met het regelen van overheidszaken via internet? Zoals DigiD, Belastingen & Toeslagen, AOW, Werk & Uitkering, Inburgering, Rijbewijs, Zorg, Studiefinanciering en Verkeersboetes. De medewerkers van het Inlooppunt helpen je gratis op weg.

Huis73 opent Informatiepunt Digitale Overheid in Vught en Den Bosch

Samen werken we aan digitale vaardigheid. 

Tegenwoordig moet je dingen met de overheid heel vaak met de computer en internet regelen. Bijvoorbeeld een afspraak maken bij de gemeente, een rijbewijs aanvragen, werk zoeken of je studiefinanciering regelen. Vanaf 1 december zijn in Huis73 Den Bosch en Bibliotheek Vught Informatiepunten Digitale Overheid geopend. Iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij overheidszaken die digitaal geregeld moeten worden, kan er gratis terecht.  

Het Informatiepunt Digitale Overheid helpt je verder
Het IDO kan onder andere ondersteunen bij vragen over: DigiD, Belastingen & Toeslagen, AOW, Werk & Uitkering, Inburgering, Rijbewijs, Zorg, Studiefinanciering en Verkeersboetes. De medewerkers van het Inlooppunt geven je informatie waar je mee verder kunt of verwijzen je naar de juiste organisatie. Je kunt binnenlopen tijdens openingstijden van de bibliotheek. Een afspraak maken is niet nodig. Ook hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek. Ken of ben je iemand die moeite heeft met het regelen van overheidszaken via internet?

Kom langs of kijk hier voor meer informatie.

Bibliotheek en basisvaardigheden
Bibliotheken maken mensen zelfredzaam door het versterken van de basisvaardigheden en digitale vaardigheid is daar een belangrijk onderdeel van. De bibliotheek biedt bij het IDO geen afhandeling van vragen op casusniveau. We ondersteunen tot aan de ‘Mijn’-omgeving en kunnen eventueel verder doorverwijzen naar lokale maatschappelijke organisaties. 

Meer weten over basisvaardigheden en wat je kunt doen? Kijk hier

 

Openingstijden IDO (tijdelijk alleen telefonisch spreekuur)

Den Bosch, Hinthamerstraat 72:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 21.00 uur 
Zaterdag en zondag: 10.00 - 17.00 uur 

Vught, de Heuvel 1 (DePetrus):
Maandag t/m vrijdag: 14.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: 12.00 - 17.00 uur

Telefonisch spreekuur
Vanaf 14 januari 2021 is het Informatiepunt telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag van 13.30 - 14.30 uur via 073 6802900.