Huis73 biedt plek voor jongeren in lastige tijd: “Gelukkig kan ik hier terecht”

Gepubliceerd op: 25 mei 2021 16:38

Even buiten de deur blokken voor je tentamen, wat aanklooien met je gitaar in een muziekstudio, je hoofd leegmaken tijdens een sessie mindfulness of meedoen aan een DJ workshop. Al ruim twee maanden is iedereen tussen de 12 en 27 jaar bij Huis73 welkom om te komen studeren of een creatieve work-out te volgen. Allemaal gratis. En niet zonder succes. Jongeren maken ruimschoots gebruik van deze mogelijkheden, inmiddels hebben zij zich al ruim 3500 keer aangemeld voor een activiteit.

Creatieve work-outs

Naast dat jongeren kunnen studeren bij Huis73, is het sinds begin mei ook mogelijk om een creatieve work-out te volgen. Zo kunnen jongeren uitproberen en ontdekken wat bij hen past. Leren drummen of illustreren bijvoorbeeld, of hun modehart ophalen tijdens de recycle fashion work-out. Een reactie: “Er is nu zo weinig te doen met muziek in de stad, gelukkig kan ik hier terecht. Ik zei het tegen mijn vrienden en die waren ook meteen enthousiast.” 

Veerkracht 

Bezig zijn met kunst en cultuur helpt jongeren om weerbaarder en veerkrachtiger te worden. Jongeren worden trots op zichzelf. In deze tijden waarin die veerkracht flink op de proef wordt gesteld, is Huis73 blij om samen met de stad deze groep een plek te bieden. Het programma is tot stand gekomen met diverse culturele aanbieders, PowerUp073, Music Moves, KWIC, Avans Hogeschool, Bossche Vakschool, Cruijff Foundation en Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het jongerenprogramma is ontwikkeld in opdracht van en met steun van de gemeente ’s-Hertogenbosch.  

Lees meer over activiteiten voor jongeren bij Huis73