Huis73 biedt hulp bij Belastingaangifte

Gepubliceerd op: 5 maart 2021 11:59

Kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw belastingaangifte via de computer? Een expert die met je meekijkt? Of wil je gewoon weer even je kennis opfrissen over wat er allemaal bij komt kijken? Bij Huis73 kunnen we je op verschillende manieren helpen zodat jij zelf digitaal je belastingaangifte kunt doen.

Het zit er weer aan te komen: de belastingaangifte. Niet het leukste werk en veel mensen vinden het ingewikkeld om zelf digitaal de belastingaangifte te doen. Bij Huis73 kunnen we je in maart en april weer op verschillende manieren helpen zodat jij zelf digitaal je belastingaangifte kunt doen.  

Even opfrissen --> Webinar Belastingaangifte
"Hoe zat het nou ook alweer?" Heb jij ook ieder jaar weer stress bij het invullen van je belastingaangifte? Dat is niet meer nodig als je ons webinar Belastingaangifte op 13 maart hebt bijgewoond. Tijdens deze online bijeenkomst leer je van een belastingadviseur in een uur tijd hoe je heel simpel en correct de basis van je aangifte invult. Het webinar vindt plaats via Zoom en deelname is gratis.

Ben je niet zo thuis met Zoom? 
Vrijwilligers van Seniorweb Rosmalen zitten die ochtend van 9.00 - 11.00 uur paraat voor technische ondersteuning. Te bereiken via 073-6802911.Zaterdag 13 maart | 10.00 - 11.00 uur | gratis | Zoom: https://us02web.zoom.us/j/83497740850

Bijeenkomst in DePetrus
Afhankelijk van de corona-maatregelen vindt in april in Vught (DePetrus) tevens een fysieke bijeenkomst over Belastingaangifte plaats. Informatie hierover volgt nog. 

Specifieke vraag/hulp --> Hulp via belasting-spreekuren in Den Bosch en Vught

Den Bosch
Heb je een gerichte vraag of kom je er echt zelf niet uit? Dan kun je in maart en april terecht bij de Hulp bij Belasting-spreekuren van Huis73 in Den Bosch. Maatschappelijke dienstverleners gaan jou in een één-op-één gesprek in de bibliotheek ondersteunen bij jouw digitale aangifte voor 2020. Alles uiteraard corona-proof. Hulp bij aangifte is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de bibliotheek bent.

Aanmelden gaat makkelijk. Van dinsdag t/m vrijdag kun je van 09.00 tot 14.30 uur bellen naar 073 – 680 29 00 voor een afspraak. Voorwaarde is dat je in het bezit bent van een werkzame DigiD.

Vught
Heb je een minimum-inkomen? Dan kun je voor de één-op-één spreekuren ook terecht in Vught (DePetrus). Samen met de gezamenlijke partners in DePetrus organiseert Huis73 daar op de zaterdagochtenden in april belastingspreekuren waarbij geholpen wordt bij het invullen van de belastingaangifte.
Bel voor een afspraak 073-689 29 00 of mail naar henriettevanlamoen@huis73.nl

Digitaalvaardiger worden? Vragen over de digitale overheid?  
Wil je beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Of heb je vragen over de digitale overheid? Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) helpt je graag op weg. 

Maart & april | online & op afspraak | Huis73 | gratis

Alle informatie vind je op Huis73.nl/belastingaangifte

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst
De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren we - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.