Ga je mee het bos in?

Gepubliceerd op: 17 december 2020 09:15

Natuurgroep Gestel en de bibliotheek sturen je het bos in. Volg de speurtocht langs bijzondere plekken. Wat weet jij van bevers of letterzetters?

Van reuzenbomen tot vistrappen, spannende paadjes en spelletjes.

We hebben twee geweldige struintochten door het bos bij Sint-Michielsgestel voor je. In Landgoed Zegenwerp en het Gemeentebos. Je kunt de kiezen uit een speurtocht voor kinderen tot 6 jaar of de tocht voor alle leeftijden.

Landgoed Zegenwerp is een super bos om paddenstoelen te zoeken en om spelletjes te doen tussen de bomen. Er zijn een paar echte heuvels, door het zand dat op een hoop is gewaaid. En er stroomt een beek met watervalletjes. Kijk gauw welke dieren je hier kunt ontdekken!

Het Gemeentebos was vroeger heide. Dat liep helemaal tot Boxtel en Oisterwijk en er woonden toen meer schapen dan mensen. Die schapen leverden mest voor de akkers – en wol natuurlijk. Toen de mensen de heidegrond niet meer gebruikten, lieten ze vooral naaldbomen groeien – dennen en sparren. Die groeiden snel en het hout konden ze gebruiken voor huizen, in mijngangen en voor heel veel andere zaken. Voor ons is het bos nu jn om te speuren en om spelletjes te doen. Kijk zelf welke dieren je hier nu kunt ontdekken!

Natuurgroep Gestel en de bibliotheek hebben struintochten gemaakt waar iedereen aan mee kan doen. Zo kan je zelf zien, lezen en beleven wat er allemaal in de natuur om je heen gebeurt. 

Kies hier je speurtocht:

Speurtocht Zegenwerp < 6 jaar

Speurtocht Zegenwerp 6 - 99 jaar 

Speurtocht Gemeentebos < 6 jaar

Speurtocht Gemeentebos 6 - 99 jaar