De Nationale Voorleesdagen 2022

Gepubliceerd op: 17 januari 2022 10:46

Vanaf woensdag 26 januari zijn er weer diverse voorleesactiviteiten voor peuters en kleuters bij Huis73. Dan starten namelijk de Nationale Voorleesdagen!

Anderhalve week vol voorleesactiviteiten bij Huis73

Elf dagen lang staat de Prentenboeken Top 10 centraal en dan in het bijzonder het Prentenboek van het Jaar Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Dat betekent weer volop genieten van mooie verhalen, leuke interactie en natuurlijk muziek! 

Online voorleesontbijt en Tasje vol leesplezier
Bij Huis73 trappen we de Nationale Voorleesdagen (26 januari tot en met 5 februari) af met een online voorleesontbijt. Op woensdag 26 januari om 9.15 uur leest Marloes het prachtige verhaal voor van Vosje gaat een stukje rijden. Jullie zorgen zelf thuis voor een heerlijk ontbijt en wij zorgen voor een mooi voorleesverhaal…. én een leuke gratis verrassingstas.

Dit Tasje vol leesplezier bevat een speciaal voor jou uitgezocht bibliotheekboek, een vingerpoppetje van het Prentenboek van het Jaar en nog veel meer leuke items die dit online-voorleesontbijt tot een succes maken. Het tasje kun je reserveren via de agenda en vanaf zaterdag 22 januari ophalen in de door jou gekozen vestiging. 

Nog meer voorlezen en theater
Naast het online voorleesontbijt wordt er ook op de reguliere Verhaaltjestijd-momenten voorgelezen, oftewel iedere woensdag- en vrijdagochtend voor de leeftijd 2+ en iedere woensdagmiddag voor de leeftijd 3+.

Op zaterdag 29 januari wordt het Prentenboek van het Jaar voorgelezen in het Engels en op zaterdag 5 februari wordt Vosje gaat een stukje rijden voorgelezen in het Spaans.

Theatergezelschap Van Niks & Van Alles heeft een mooie voorstelling gemaakt van Maar eerst ving ik een monster en die wordt op zondag 6 februari in Huis73 Den Bosch gespeeld en op zaterdag 12 februari in DePetrus in Vught. 

Gratis verrassingstasje 
Alle kinderen van 0- 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek ontvangt een leuk verrassingstasje met onder andere een vingerpoppetje (op = op). 

Kinderen tot 18 jaar worden gratis lid van de bibliotheek en inschrijven kan natuurlijk ook online. Ook alle papa's, mama's, opa's en oma's verwelkomen we in deze periode uiteraard graag als nieuw lid.

De bibliotheek is tijdens de huidige lockdown gewoon open.  

 

Word lid

Alles over de Voorleesdagen en boekentips