Welkom bij het DigiTAALpunt

Wil je beter worden in lezen, schrijven, rekenen? Meer leren doen met de computer, tablet of smartphone? Loop binnen en ontdek hoe het DigiTAALpunt je verder kan helpen. Je bent van harte welkom.

 

Wat wil je doen?
Wil je leren skypen? Taalles volgen? Samen met een taalmaatje oefenen op de computer? Wil je meer leren over het gebruik van mobiel en laptop? Of gratis een boek lenen uit de kast met makkelijk te lezen boeken? Meedoen met leesgroepen en taalontmoetingen? Het kan in het DigiTAALpunt.

Vragen? Wij helpen je graag.
Je bent welkom op de inloopochtenden op dinsdag en donderdag van 9.00 - 11.00 (West) of  van 10:00 -12:00u (Noord) Je kunt advies over taalles krijgen, gratis hulp bij digitale vragen of een cursus Klik & Tik en Digisterker volgen. Het DigiTAALpunt helpt je verder. Tel 06 - 22 81 70 08

Taalgids Gerdy-Anne
Zoek je informatie over cursussen die je kan volgen? Taalgids Gerdy-Anne van Deursen is aanwezig op donderdagochtend. De ene week in Noord, de andere in West. Zij kent alle mogelijkheden in de stad voor cursussen en trainingen om je basisvaardigheden te verbeteren.

Meeleesclub
Hou jij van lezen en wil je je Nederlands verbeteren? Kom dan naar onze wekelijkse meeleesclub.
We lezen mooie boeken, die geschreven zijn voor mensen die beter Nederlands willen leren of moeite hebben met lezen in het Nederlands. Wil je ook meedoen? Neem even contact op via digitaalpunt@huis73.nl . Bellen of appen naar 06‑47831290 kan ook.

Hier vind je het DigiTAALpunt:

West
DigiTAALpunt Helftheuvel vind je bij: KOO Wijkplein, Helftheuvelpassage 109 in Den Bosch.
Open op dinsdag en donderdag van 9.00 - 11.00 uur.

Noord
DigiTAALpunt Noord vind je in Noorderpoort Samendoen, het Wielsem 21 in Den Bosch.
Open op dinsdag en donderdag van 10.00 - 12.00 uur.

Voor vragen bel: Tel 06 - 22 81 70 08

 

Activiteiten in het DigiTAALpunt:

Computerles (Klik & Tik)
Locatie: BBS Hambaken boven in lokaal, Het Wielsem 1 in Den Bosch
Iedere dinsdag van 14.30 - 16.00 uur 

Locatie: Sociaal cultureel centrum (SCC) Helftheuvel
Iedere woensdag van 13.00 - 15.00 uur en iedere donderdag van 9.30 - 11.00 uur

Meesleesclub
Locatie: Noorderpoort Samendoen, Het Wielsem 21 in Den Bosch
Iedere dinsdag van 10.00 - 11.00 uur

Locatie: BBS Kruiskamp Noord, Jan Olieslagersstraat 51 in Den Bosch.
Iedere dinsdag van 13.00 -14.00 uur

Met uitzondering van de schoolvakanties!

Digisterker

Een toeslag of DigiD aanvragen, ‘mijn overheid’ en de berichtenbox gebruiken. Tijdens de gratis cursus Digisterker leer je stap voor stap steeds meer via internet te regelen. Wil je meedoen of meer informatie over de cursus? Bel of app naar 06- 47 83 12 90. 
Deze cursus start bij voldoende deelnemers op locatie. 

Digivitaler 

Wil jij graag weten hoe je gezondheidszaken kunt regelen via internet? Leer in de cursus Digivitaler werken met het online patiëntenportaal van de huisarts en het ziekenhuis, oefen met de online omgeving van de apotheek en met verschillende gezondheidsapps. Wil je meedoen of meer informatie over de cursus? Bel of app naar 06- 47 83 12 90. 

Deze cursus start bij voldoende deelnemers op locatie.

Over het DigiTAALpunt

Het DigiTAALpunt is een initiatief van Huis73, Farent en KWIC, partners in het Bossche Taalnetwerk. Samen werken we eraan dat meer mensen de kans krijgen om zich te blijven ontwikkelen en hun basisvaardigheden te versterken.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Charlotte van den Eijnden, Huis73 Den Bosch, via digitaalpunt@huis73.nl of tel 073 6802900

Vrijwilliger worden?
Heb je hart voor taal? Digitale kennis die je graag wil overdragen? We zoeken regelmatig vrijwilligers die het Inlooppunt kunnen ondersteunen. Kijk hier voor meer informatie.