Welkom bij het DigiTAALpunt

Wil je beter worden in lezen, schrijven, rekenen? Meer leren doen met de computer, tablet of smartphone? Loop binnen en ontdek hoe het DigiTAALpunt je verder kan helpen. Je bent van harte welkom.

[Information in English]

Wat wil je doen?
Wil je leren skypen? Taalles volgen? Samen met een taalmaatje oefenen op de computer? Wil je meer leren over het gebruik van mobiel en laptop? Of gratis een boek lenen uit de kast met makkelijk te lezen boeken? Meedoen met leesgroepen en taalontmoetingen? Het kan in het DigiTAALpunt.

Vragen? Wij helpen je graag.
Kom langs op de inloopochtenden op dinsdag en donderdag. Je kunt advies over taalles krijgen, gratis hulp bij digitale vragen of een cursus Klik&Tik en Digisterker volgen. Het DigiTAALpunt helpt je verder. 

Taalgids 
Voor al jouw taalvragen kun je ook bellen met Hilde van der Heijden. Of stuur haar een whats-app bericht. Zij geeft je informatie over taalontmoetingen in de stad, helpt je de juiste taalschool te vinden etc. Op dinsdag, woensdag en vrijdag is zij te bereiken op 06 - 801 80 509. 

Hier vind je het DigiTAALpunt:

West
DigiTAALpunt Helftheuvel vind je bij: KOO Wijkplein, Helftheuvelpassage 109 in Den Bosch.
Inloopochtend op dinsdag van 9.00 - 11.00 uur. (m.u.v. de zomervakantie) 

Noord
DigiTAALpunt Noord vind je in Noorderpoort Samendoen, het Wielsem 21 in Den Bosch.
Inloopochtend op dinsdag en donderdag van 10.00 - 12.00 uur.

Contact
Voor vragen bel Tel 06 - 22 81 70 08

Activiteiten in het DigiTAALpunt:

Computerles (Klik & Tik)

 • BBS Hambaken boven in lokaal, Het Wielsem 1 in Den Bosch
  Iedere dinsdag van 14.30 - 16.00 uur 
 • Sociaal cultureel centrum (SCC) Helftheuvel
  Iedere woensdag van 13.00 - 15.00 uur en iedere donderdag van 9.30 - 11.00 uur
 • Buurthuisje De Guido, Guido Gezellelaan 85
  Iedere maandag van 13.30-15.30 uur (vanaf 4 september)

Meeleesclub

Hou jij van lezen en wil je je Nederlands verbeteren? Kom dan naar onze wekelijkse meeleesclub.
We lezen mooie boeken, die geschreven zijn voor mensen die beter Nederlands willen leren of moeite hebben met lezen in het Nederlands. Wil je ook meedoen? Neem even contact op via digitaalpunt@huis73.nl . Bellen of appen naar 06‑47831290 kan ook.

De Meeleesclub vind je hier:

 • Noorderpoort Samendoen, Het Wielsem 21 in Den Bosch
  Iedere dinsdag van 10.00 - 11.00 uur
  Iedere donderdag van 11.00 -12.00 uur
 • BBS Kruiskamp Noord, Jan Olieslagersstraat 51 in Den Bosch.
  Iedere dinsdag van 13.00 -14.00 uur (met uitzondering van de schoolvakanties).

Digisterker

Een toeslag of DigiD aanvragen, ‘mijn overheid’ en de berichtenbox gebruiken. Tijdens de gratis cursus Digisterker leer je stap voor stap steeds meer via internet te regelen. Wil je meedoen of meer informatie over de cursus? Bel of app naar 06- 47 83 12 90. 
Deze cursus start bij voldoende deelnemers op locatie. 

Digivitaler

Wil jij graag weten hoe je gezondheidszaken kunt regelen via internet? Leer in de cursus Digivitaler werken met het online patiëntenportaal van de huisarts en het ziekenhuis, oefen met de online omgeving van de apotheek en met verschillende gezondheidsapps. Wil je meedoen of meer informatie over de cursus? Bel of app naar 06- 47 83 12 90. 

Deze cursus start bij voldoende deelnemers op locatie.

Over het DigiTAALpunt

Het DigiTAALpunt is een initiatief van Huis73, Farent en KWIC, partners in het Bossche Taalnetwerk. Samen werken we eraan dat meer mensen de kans krijgen om zich te blijven ontwikkelen en hun basisvaardigheden te versterken.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Micha van Oord, Annika Verhallen of Hilde van der Heijden, Huis73 Den Bosch, via digitaalpunt@huis73.nl of tel 073 680 2900

Vrijwilliger worden?
Heb je hart voor taal? Digitale kennis die je graag wil overdragen? We zoeken regelmatig vrijwilligers die het Inlooppunt kunnen ondersteunen. Kijk hier voor meer informatie.