Welkom bij het DigiTAALpunt

Wil je beter worden in lezen, schrijven, rekenen? Meer leren doen met de computer, tablet of smartphone? Loop binnen en ontdek hoe het DigiTAALpunt je verder kan helpen. Je bent van harte welkom.

Goed nieuws: Vanaf 6 september zijn de DigiTAALpunten weer open voor bezoekers. Tot die tijd kan je langskomen op afspraak. Bel naar 06 - 22 81 70 08.

Wat wil je doen?
Wil je leren skypen? Taalles volgen? Samen met een taalmaatje oefenen op de computer? Wil je meer leren over het gebruik van mobiel en laptop? Of gratis een boek lenen uit de kast met makkelijk te lezen boeken? Meedoen met leesgroepen en taalontmoetingen? Het kan.

Vragen? Wij helpen je graag.
Vanaf september ben je welkom op de inloopochtenden op dinsdag en donderdag van 9.00 - 11.00 uur. Je kunt advies over taalles krijgen, hulp bij digitale vragen of een cursus Klik & Tik en Digisterker volgen. Het DigiTAALpunt helpt je verder.

Taalgids Laury
Zoek je informatie over cursussen die je kan volgen? Vanaf september is taalgids Laury Schellekens aanwezig op donderdagochtend. De ene week in Noord, de andere in West. Zij kent alle mogelijkheden in de stad voor cursussen en trainingen om je basisvaardigheden te verbeteren.

Doe mee in de Week van Lezen en Schrijven 6 - 12 september 2021
De DigiTAALpunten Noord en West gaan weer open en dat willen we vieren. Van 6 t/m 12 september, de Week van Lezen en Schrijven, kunnen buurtbewoners meedoen met leuke workshops uit ons najaarsprogramma. De koffie staat klaar.

Activiteiten in de Week van Lezen en Schrijven 2021

Hier vind je het DigiTAALpunt:

West
DigiTAALpunt Helftheuvel vind je bij: KOO Wijkplein, Helftheuvelpassage 109 in Den Bosch.
Open op dinsdag en donderdag van 9.00 - 11.00 uur.

Noord
DigiTAALpunt Noord vind je in BBS De Hambaken, het Wielsem 1 in Den Bosch.
Open op dinsdag en donderdag van 9.00 - 11.00 uur.

Vrijwilliger worden?
Heb je hart voor taal? digitale kennis die je graag wil overdragen? We zoeken regelmatig vrijwilligers die het Inlooppunt kunnen ondersteunen. Kijk hier voor meer informatie.

Over het DigiTAALpunt
Het DigiTAALpunt is een initiatief van Huis73, Farent en KWIC, partners in het Bossche Taalnetwerk. Samen werken we eraan dat meer mensen de kans krijgen om zich te blijven ontwikkelen en hun basisvaardigheden te versterken.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Charlotte van den Eijnden, Huis73 Den Bosch, via digitaalpunt@huis73.nl of tel 073 6802900