Digitaal Atelier

Open! Maakmiddag en avond

We hebben vrije inloop maakmiddagen en avonden! Elke woendagmiddag maakmiddag voor kinderen (7+) van 13.00-17.00 uur. En 1x in de maand een maakavond voor jongeren en volwassenen. Kom langs en maak kennis met code, technologie en vormgeving en/of werk aan eigen projecten. 

Cursussen en workshops

Jongeren en volwassenen kunnen diverse cursussen volgen rondom creatieve technologie. Denk aan ontwerpen voor de 3d-printer en lasercutter, creatief coderen en het maken van zelfbedachte machines. Bekijk het aanbod hier:

 

Uitvinderslab

Elke week een nieuw UitvindersLab. In Den Bosch of in de bibliotheek bij jou in de buurt. Kom zelf experimenteren, proberen en klooien. Elke keer staat er weer een ander thema, materiaal of technologie centraal. En ga met iets leuks weer naar huis! Leeftijdsindicatie: 7+

Verse algoritmes

VERSE ALGORITMES is een experimenteel project waarin we de rol van burgers rondom digitalisering onderzoeken. Hierin wordt samengewerkt met het onderwijs, kunstenaars en ontwerpers, wetenschappers, filosofen en met jou! 

Publieke Codes

Welke impact heeft digitale techologie op de sociale interacties in de publieke ruimte? Met die vraag gaan Huis73, De Reuringdienst en SPARK Makers Zone op speelse wijze experimenteren samen met jonge kunstenaars en ontwerpers in de stad. 

Coderdojo

Gaat jouw hart sneller kloppen van programmeren, technologie en het maken van games? Neem dan deel aan een CoderDojo! Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen die interesse hebben technologie. Leeftijdsindicatie: 9+

FamilieAtelier

Het FamilieAtelier is een programma voor jou en je (groot)ouders! Ontwerp, ontdek en experimenteer en kom samen tot nieuwe creaties. Kunst en technologie gaan in deze workshops hand in hand. Leeftijdsindiciatie 7+

Vragen of contact?

We geven het Digitaal Atelier graag samen met jou vorm! Dus heb je idee├źn, neem contact op. Wil je meer informatie over het Digitaal Atelier of heb je vragen over een activiteit? Mail ook dan naar Jitske Blom, projectleider Digitaal Atelier:

jitskeblom@huis73.nl

Vrijwilliger worden?

Voor het Digitaal Atelier in Den Bosch zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om kinderen te begeleiden in hun technische en creatieve proces.